Het schrijvershart

De schrijver

Nancy de Heer
Foto:Tello Neckheim

Mijn kracht
Mijn kracht ligt in het helder beschrijven van gebeurtenissen, situaties en gevoelens. Daarom begeleid ik mensen graag met schrijven van hun levensverhalen, of verhalen waar passie inzit. Maar ook help ik mensen met het herschrijven van hun manuscript, het redigeren of corrigeren. Net wat er nodig is om een goed leesbaar boek te krijgen.

Er staan vier kinderboeken en het Handboek Dierenwelzijn-Feiten boven Tafel op mijn naam. In 2019 komen er twee titels bij: Vrolijk Vegan en de thriller Dodelijk Narcisme. 

Verhalen schrijven die dicht bij het hart liggen zoals levensverhalen of verhalen waar passie inzit. Maar ook help ik mensen met het herschrijven van hun manuscript, het redigeren of corrigeren. Net wat er nodig is om een goed leesbaar boek te krijgen.

Achtergrond en ervaring
Ik ben opgegroeid in een kunstenaarsgezin waar schrijven centraal stond. Al jong heb ik ervaring opgedaan in het kindertheaterbureau van mijn vader, waar ik werkte op en achter het toneel. Als dochter van succesvol liedjesschrijver Eddy de Heer (The Shorts – Comment ça va, 1983) ben ik ook werkzaam geweest in de wereld van musical, liedjes en theater.

Vele jaren was ik verbonden aan het theaterbureau van mijn vader. De werkzaamheden bestonden daar uit het maken en uitwerken van voorstellen, het schrijven van rapportages, het voeren van overleg en de communicatie tussen en mét medewerkers, externe partijen en de pers. Ook organiseerde ik talentenjachten voor kinderen, was ik jurylid en begeleidde ik de kinderen tot aan hun optreden.

In 2006 kwam mijn eerste kinderboek Schoolpijn uit en in 2009 richtte ik de stichting Stem voor Dieren op. Geregeld moeten er rapportages worden gemaakt over dierenwelzijn of dierenleed. Ook moet er geschreven worden over de vee-industrie of een ander dilemma zoals beschutting voor weidedieren.  Ik ben als Stem voor Dieren directeur een bekende in politiek Den Haag.